Optikák - Távcső

 

 

 

 

Keresőtávcső, cél távcső

Távcső – a vadászat elengedhetetlen kelléke

 

Az állatok megfigyeléséhez minden vadász számára elengedhetetlenül fontos egy ideális távcső, amellyel a szem képességei kiterjeszthetőek. A kínálatban kereső távcső, céltávcső, éjjellátó és spektív távcső egyaránt található.

 

Távcső típusaink

Akah 8x56 GA Keresőtávcső

Kereső távcső

Schmidt-Bender-Klassik-1-25-4x20-Vilagitopontos-Hun-

Céltávcső

Electrooptic Nivex Digital 2

Éjjellátó távcső

Browning B-725 Sporter

Spektív

Lahoux-Spotter-T (1)

Hőkamera

Lahoux-Spotter-T (1)

Távolságmérő

Termék kínálatunk

Keresőtávcső

A keresőtávcsöveket elsősorban vadászati célokra, a vadászok, mezőőrök és vadőrök igényeit szem előtt tartva fejlesztették ki. Kis nagyítás és nagy látómező jellemzi ezeket az eszközöket. Kiválóan alkalmasak a szabadban a természet és a vadászat megfigyelésére, de kiránduláshoz és madármegfigyeléshez is hasznosak, mindemellett csillagászati észlelésekhez is használhatóak. A keresőtávcsövek magas minőséget képviselő, kis súlyú, erős fényű és kompakt eszközök, amelyek kristálytiszta képet adnak. Jellemző rájuk, hogy dizájn tekintetében letisztultak. Továbbá praktikusság és egyszerűség jellemzi a keresőtávcsöveket. Nem rendelkeznek felesleges díszítőelemekkel, inkább a praktikum kap főszerepet. A keresőtávcsövek gyártói leginkább a lencsék képalkotására figyeltek a gyártás során, emiatt a külső megjelenést tekintve a legegyszerűbb megoldásokat helyezték az előtérbe. A keresőtávcsövek biztosítják az éles, fényes és tiszta képet, amelyhez az objektív nagy átmérője mellett az eszköz teljesen bevont lencséi is hozzájárulnak. Ezek a távcsövek vízállóak, illetve rendelkeznek nitrogén páramentesítéssel. Fekete gumibetéttel lettek ellátva, amely hozzájárul ahhoz, hogy kesztyűben is egyszerűen lehessen használni a távcsövet. A keresőtávcsövek kiváló szürkületi értékekkel rendelkeznek, ennek köszönhetően csökkentett fényviszonyok és rossz látási viszonyok esetén is tökéletesen működnek.

Céltávcső

A keresőtávcsövek mellett céltávcsövekre is szükség van a vadászat során, amelyek hozzájárulnak a biztonságosabb lövés leadásához. A kiváló minőséget képviselő lencséik magas fényáteresztést biztosító réteggel vannak ellátva. Letisztult dizájn és egyszerűség jellemzi ezeket az eszközöket. Mivel erős vázzal rendelkeznek, bátran használhatóak éjszakai előtétekkel. Minden elvárást teljesít a könnyűfém csőtest és a megbízható működési mechanika. A céltávcsövek optikája kiváló, kristálytiszta képet adnak, optimális a fényáteresztésük. Ütésállóak, kiváló teljesítményt nyújtanak, ráadásul többségük nitrogénnel páramentesített és szürkületben is jól használható.

Éjjellátó távcső vagy előtét és spektív ( és hőkamera)

Az éjszakai órákban a vadászat során a tökéletes célzás érdekében éjjellátó távcsőre vagy előtétre is szükség lehet. Napjainkban előretörtek a digitális technológiát alkalmazó éjjellátó eszközök, amelyek az éjszakai megfigyelésre lettek kifejlesztve. Segítségükkel akár teljes sötétségben is lehet látni, így egyszerűen lehet célozni. A digitális éjjellátó előtétek kis méretűek, akár a nadrág vagy a kabát zsebében is kényelmesen elférnek. Azonban a méretük nem ront a teljesítményen, hiszen szép, kontrasztos képet adnak a kijelzőnek és az éjjellátó szenzornak köszönhetően. Az éjjellátó eszközök nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a lövés pontos legyen. Egyes éjjellátó előtétekkel a terep akár hétszáz méteres távolságig is feltérképezhető, a lövés pedig leadható háromszáz méterig. Olyan eszközök is kaphatóak, amelyekhez tartozik monokulár, ennek köszönhetően nemcsak előtétként használhatóak, hanem önálló éjjellátó keresőtávcsőként is. A monokulár egyszemes betekintést biztosít, kis méretű, könnyű távcső. A vadászathoz spektívre, vagyis egyszemes természet-megfigyelő távcsőre is szükség van. A spektív a monokulártól abban tér el, hogy az esetek többségében változtatható a nagyítása. A természet megfigyelése mellett a céllövészethez is ideálisak. A spektívek csúcsminőségű optikával és strapabíró szerkezettel rendelkeznek. Pontosság és megbízhatóság jellemzi ezeket az eszközöket. Könnyű és kompakt eszközök, kiváló kísérők vadászathoz, kiránduláshoz és sporthoz egyaránt. A kisebb spektívek a kabát vagy a nadrág zsebében is kényelmesen elférnek és általában fix nagyításúak. Kiváló minőségű, színhű képet adnak. A nagyobbak általában zoom okulárral is felszereltek, így a nagyobb spektívek panorámatávcsőként is kiválóan funkcionálnak.

Távcső árak – Távcső választék – Távcső kínálat – Akciós távcső

 

8×56 keresőtávcső | 12×50 | swarovski termékek | 10×42 | 10×50 | 10×56 | 8×42 | 8×56 | vadkamera | optika | távolságmérős | 

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a termékekhez